Info om Cassis

Cassis i Frankrig er en malerisk badeby der er beliggende 20 km øst for Marseille. I århundreder har Cassis været en vigtig fiskerihavn, men har over tiden udviklet sig til et populært turistmål. Dens mest berømte vartegn omfatter en smuk strand og en fantastisk udsigt over nærliggende Cap Canailles. Cassis er også udgangspunkt for dykning, udflugter og bådture til Calanques - et fantastisk geologisk område, der byder på tårnhøje klipper og smukke fjorde.
Ferie i Cassis
Den gamle fiskerihavn i Cassis blev genopbygget i det 18. århundrede, hvilket har resulteret i en fantastisk blanding af gammelt og nyt. Havnen er noget af det smukkeste i Cassis og et vidunderligt sted at slentre en tur eller sidde på en fortovscafé og nyde livet med et glas eller to af deres berømte hvidvin, som produceres i området omkring Cassis. Fra Cassis har du også hurtig adgang til bjergområdet Massif des Calanques, som er perfekt til klatre- og vandreture.
Ferieaktiviteter
Cassis har en charmerende lille bystrand, hvor du kan bade og nyde sommersolen. Den ligger ved siden af havnen og består af fint, gyldent sand, og hvis den er for overfyldt, er der masser af små strande lige øst og vest for Cassis. Der tilbydes bådture fra Cassis havn. Lystfiskeri er populært og lystfisketure fra Cassis er blandt de bedste ved Côte d’Azur.
Seværdigheder
På grund af sin nærhed ca. 20 km til Marseille er Cassis let at nå med tog, fly eller i bil. Byen er den næststørste i Frankrig, og har længe været hjemsted for mange af Frankrigs fineste kunstnere og forfattere.
Vejret
Somrene i Cassis er dejlig varme og vintrene er vidunderligt milde. I løbet af juli og august når temperaturerne regelmæssigt op omkring 35 °C, mens dagtemperaturerne i maj, juni og september ligger omkring 25 °C de fleste dage.